DVOCEVNI SISTEM PREDIZOLIRANIH CEVI PURLEN-A

Dvocevni sistem PURLEN-A je sistem predizoliranih cevi nove generacije in se obe cevi za pretok medija (za dovod in odvod) nahajata v enem plašču.

Prednost sistema je od 20 do 30% manjša energetska izguba med obratovanjem glede na enocevni sistem, vgradijo pa se tudi z nižjimi gradbenimi stroški.

V izkopanem jarku polagamo cevi tako, da ležijo cevi za pretok medija vertikalno ena nad drugo in sicer tako, da je cev za povratek od zgoraj.

Dvocevni sistem predizoliranih cevi PURLEN-A je kompakten sistem. Cevi za pretok medija, poliuretanska pena in zunanji plašč predstavljajo celoto.

Dvocevni sistemi predizoliranih cevi niso zajeti v standardu EN253, EN448 ali EN488 (navedeni standardi se nanašajo na enocevne sisteme). Pri izdelavi dvocevnih sistemov predizoliranih cevi PURLEN-A upoštevamo vse funkcionalne parametre iz teh standardov.

Cevi za pretok medija od DN25 do DN125 so jeklene šivne cevi, preizkušene na pritisk ali druge cevi, kot so PPR (polipropilen) do temperaturne obremenitve 90oC, bakrene cevi itd.

V proizvodnji izdelujemo cevi dolžine 6m ali 12m s pripadajočimi fazonskimi komadi, kot so kolena, odcepi, lire, fiksne točke, redukcije, spojke in drugo.